۵ فاکتور کلیدی در مدیریت گاوهای دوره انتقال در دامداری‌های فری استال

شاخص گاو انتقالی (Transition Cow Index) که توسط دکتر Nordlund در سال ۲۰۰۶ مطرح شد این امکان را فراهم کرد تا ما برنامه‌های مدیریتی دوره انتقال را به درستی بررسی کنیم.

ملاحظات مرتبط با نرخ تراکم در گاوهای دوران انتقال

نرخ تراکم در طول دوره انتقال، یک شاخص حیاتی است که تعیین می‌کند آیا گاو، خوراک و فضای کافی در زمان زایمان را در اختیار دارد یا خیر؟ اطمینان از تأمین این عوامل می‌تواند بر تولید، رفتار، پاسخ به تنش، و سلامتی گاوها تأثیرگذار باشد.

۵ فاکتور کلیدی در مدیریت گاوهای دوره انتقال در دامداری‌های فری استال

شاخص گاو انتقالی (Transition Cow Index) که توسط دکتر Nordlund در سال ۲۰۰۶ مطرح شد این امکان را فراهم کرد تا ما برنامه‌های مدیریتی دوره انتقال را به درستی بررسی کنیم.

نقش تغذیه برای افزایش سیستم ایمنی و سلامت دام در طول دوره انتقال

دوره انتقال و سرکوب سیستم ایمنی اغلب دست به دست هم می‌دهند. گاوها در این دوره در میانه یک تغییر فیزیولوژیکی قرار دارند و سیستم ایمنی ضعیف این گاوها، آن‌ها را به انواعی از ناهنجاری‌های متابولیکی و عفونی (مثل کتوز و متریت) مبتلا می‌سازد که می‌تواند عملکرد تولیدمثلی آن‌ها را در شیردهی آینده کاهش دهد.

۹ نکته در تاسیسات دوره انتقال

ملاحظات لازم در طراحی بهاربندهای دوره انتقال متفاوت از آن چیزی است که در بهاربندهای معمول گاو شیری در نظر گرفته می شود.

کلسیم در گاوهای شیری

 در این مقاله ما، نکات این وبینار را ذکرکرده ایم. این وبینار توسط دکتر اوتزل ارائه شد که بیش از ۳۰ سال است بر روی کلسیم کار می کند. بدیهی است که این وبینار شامل مواردی بوده است که نمی توان آن را در قالب این مقاله وارد نمود.

وبینار نشریه Hoard's Dairyman در خصوص کلسیم

گاوها و کلسیم عنوان آخرین وبینار برگزار شده در سایت هوردز دیری من (Hoard’s Dairyman)  است.

شاخص‌های رفتاری برای تشخیص کتوز در دوره انتقال

انتقال از اواخر آبستنی به اوایل شیردهی با وقوع بالای بیماری­‌های تولیدی مرتبط شده است، که اغلب با ناتوانی گاو برای غلبه بر بالانس منفی انرژی مرتبط است. در این مقاله برخی شاخص‌های رفتاری برای تشخیص کتوز در دوره انتقال مورد بررسی قرار می‌گیرد.

تنش اکسیداتیو در گاوهای شیری در دوره انتقال

گونه‌های اکسیژن واکنش‌پذیر (ROS) فراوان‌ترین رادیکال‌های آزاد (اکسیدانت) در سیستم بیولوژیکی هستند. این گونه‌ها از عوامل ایجادکننده تنش اکسیداتیو در گاوهای شیری در دوره انتقال می‌باشند.

تغذیه پروتئین برای گاوهای دوره انتقال

به طور گسترده‌ای مشخص شده است که تغذیه پروتئین در طول دوره خشکی و تازه زا، عملکرد شیردهی و سلامت را تحت تاثیر قرار می‌دهد. کیفیت منابع پروتئین خام و قابلیت دسترسی کربوهیدرات های قابل تخمیر در جیره برای رشد میکروبی در شکمبه، نیازهای پروتئین جیره را تحت تاثیر قرار می دهند. عرضه پروتئین قابل متابولیسم فراهم شده از پروتئین غیر قابل تجزیه در شکمبه (RUP) و پروتئین میکروبی می تواند بوسیله مدل های جیره نویسی از قبیل CNCPS تخمین زده شود.

استفاده از مکمل کروم در تغذیه گاو شیری

کروم به نوعی یک عنصر جدید در تغذیه دام شناخته می‌شود. طبق آخرین جداول NRC2001 برای نیازهای تغذیه‌ای گاو شیری هیچ اطلاعاتی برای میزان استفاده از مکمل کروم در جیره گاوهای شیری وجود ندارد. ما می‌دانیم که کروم نقش مهمی در متابولیسم کربوهیدرات‌ها انجام می‌دهد. کروم با کمک به گیرنده‌های انسولینی موجب می‌شود گلوکز بیشتری وارد سلول‌های بدن گاو شود. در صورتی که گیرنده‌های انسولینی به خوبی عمل نکنند و گلوکز جذب نشود، شرایطی تحت عنوان مقاومت انسولینی ایجاد می‌شود.

مدیریت تغذیه گاوهای خشک و انتظار زایمان-بخش ۲ (خلاصه گفتگوی پروفسور جیمز درکلی)

گفتگو با پروفسور جیمز درکلی، از دانشگاه ایلینویز آمریکا با موضوع مدیریت تغذیه گاوهای خشک و انتظار زایمان و همچنین پاسخ به سوالات مطرح شده متخصصان و فعالان صنعت دامداری از پروفسور درکلی می باشد.

مدیریت تغذیه گاوهای خشک و انتظار زایمان بخش 1 (گفتگوی پروفسور جیمز درکلی)

گاوشیری در ماه های آخر آبستنی به دلیل رشد جنین و تامین نیازهای بدن مادر از شیردوشی گرفته می‌شود و این دوره تحت عنوان دوره خشکی نیاز به مدیریت خاص و استراتژی خاص دارد. این دوران جزو بحرانی ترین دوره در پرورش گاو شیری به حساب می‌آید چرا که هر اتفاقی در این دوران برای گاو پیش آید تمام دوران شیردهی گاو را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
عضویت در خبرنامه
جهت عضویت در خبرنامه وب سایت شماره همراه خود را وارد نمایید