نکاتی در مورد پروفایل تست

“پروفایل متابولیکی” به عنوان یک مجموعه از آزمایشات تحلیلی ویژه است که در ترکیب با هم استفاده می‌شوند و به عنوان یک نوع ابزار تشخیصی به کار می روند. توجه داشته باشید که پروفایل تست باید به عنوان یک جز از ابزار بررسی شما و نه تنها ابزار بررسی شما برای شناخت مشکل در گله باشد.

راهکارهای افزایش ماده خشک مصرفی در گاوهای تازه زا

بدون شک دوره انتقال و به ویژه دوران پس از زایش مهمترین بخش در چرخه شیردهی یک گاو می‌باشد و برای رسیدن به حداکثر تولید باید حداکثر توجه را به این بخش داشت.

۵ فاکتور کلیدی در مدیریت گاوهای دوره انتقال در دامداری‌های فری استال

شاخص گاو انتقالی (Transition Cow Index) که توسط دکتر Nordlund در سال ۲۰۰۶ مطرح شد این امکان را فراهم کرد تا ما برنامه‌های مدیریتی دوره انتقال را به درستی بررسی کنیم.

۱۰ اصل پایه‌ای در پرورش سودآور گوساله

پرورش گوساله یک تجارت سودآور است. این تجارت می‌تواند سودآورتر و پر بازده‌تر باشد، اگر این ۱۰ نکته رعایت شود.

کیتین حشرات چیست و چه کاربردی دارد؟

کیتین پس از سلولز فراوان‌ترین پلی‌ساکارید در طبیعت است؛ که در اسکلت بیرونی ‌سخت‌پوستان مانند خرچنگ و میگوها، دیواره‌های سلولی قارچ‌ها، دندان‌های نرم‌تنان و فلس‌های ماهی، برخی فلس‌های دوزیستان و در کوتیکول حشرات مانند سوسک تاریکی یافت می‌شود.

جانورانی که از میلورم خشک تغذیه می کنند

میلورم خشک با داشتن 54 درصد پروتئین و 32 درصد چربی غذای بسیار مغذی برای بسیاری از پرندگان، ماهیان و خزندگان می‌باشند. پروتئین میلورم سرشار از اسیدآمینه های ضروری مورد نیاز این جانداران می‌باشد.

روش های بهبود نتایج تولید مثلی آینده گله

این روزها، برنامه های تولید مثلی در گاوداری های ،پیشرفته مثل ماشین های روان و خوب روغن کاری شده می باشند. نرخ آبستنی سالیانه گله ها این روزها حدود ۳۰ درصد است که نسبت به قبل نرخ آبستنی ۲۰ درصدی افزایش یافته است و رسیدن به میانگین بالای ۴۰ درصد ،نیز دیگر رویای دست نیافتنی برای این شاخص نخواهد بود.

الزامات بهره‌برداری از تهویه طبیعی

الزامات بهره‌برداری از تهویه طبیعی به دلیل استفاده از منابع طبیعی و کاهش هزینه‌های مرتبط با فن‌آوری‌ها و نیروی الکتریکی مزایای قابل ملاحظه‌ای دارد. این منابع شامل جریان‌های بادی همسوی جایگاه، جریان‌های باد مخالف جایگاه، و جریان‌های هوای گرم درون جایگاه است. هنگامی که جریان هوا حضور دارد، تهویه جایگاه به نیروی شناور حرارتی و خروجی‌های هوا وابسته است.

شرکت یاراژن

شرکت یاراژن گستر فعالیت خود را از سال ۱۴۰۱ در زمینه فرآورده های ژنتیکی با هدف ارزش آفرینی در اقتصاد گله آغاز نموده است.

پروتئین بتاکازئين A2A2

افزایش تقاضا برای پروتئین بتاکازئين A2، موضوع داغ و پر بحث این روز های صنعت دامپروری شده است. با توجه به تقاضای روزافزون، بسیاری از دامداران در کشور های مختلف مشتاق تولید این پروتئين و سرمایه گذاری بر روی آن می باشند. از آن جایی  که بسیاری از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان دلیل علمی پشت این موضوع را نمی دانند، قصد داریم در این مقاله بیشتر به این موضوع بپردازیم.

مصرف سویا در جیره اسب

سویا یکی از منابع عالی پروتئین، فیبر و چربی در رژیم غذایی اسب است که البته روش های مختلف فرآوری سویا بر روی مواد مغذی آن تأثیر گذار است.

تغذیه درمانی برای گاوهای شیری

تغذیه مناسب می‌تواند به کاهش وقوع یا کنترل ناهنجاری‌های متابولیکی، عفونی و تولیدمثلی کمک کند. در این مقاله موضوعاتی در مورد معاینات بالینی، درمان‌های حمایتی و پیشگیری از ناهنجاری‌های متداول گاوهای شیری مطرح خواهد شد.

نکاتی در اهمیت و نحوه مدیریت گاوهای تازه‌زا

همواره باید توجه داشت که ۳۰ درصد از توان تولیدی مربوط به ژنتیک است و .بقیه مربوط به محیط فراهم شده توسط دامدار می‌باشد.

نکاتی در مورد پروفایل تست

“پروفایل متابولیکی” به عنوان یک مجموعه از آزمایشات تحلیلی ویژه است که در ترکیب با هم استفاده می‌شوند و به عنوان یک نوع ابزار تشخیصی به کار می روند. توجه داشته باشید که پروفایل تست باید به عنوان یک جز از ابزار بررسی شما و نه تنها ابزار بررسی شما برای شناخت مشکل در گله باشد.

خصوصیات یک مکمل گاو شیری مناسب برای پرورش دهندگان گاو شیری صنعتی (بخش دوم)

ر بخش اول مقاله (بخش اول را می توانید در اینجا مطالعه نمائید) عنوان شد که مقایسه مکمل های گاو شیری از روی نام و قیمت آنها نمی تواند معیار درستی برای انتخاب یک مکمل دام (مکمل گاو شیری) مناسب باشد.

رشد شکمبه در گوساله‌های شیری

دوازده هفته اول زندگی یک دوره حیاتی برای رشد شکمبه در گوساله شیری است. معرفی زودهنگام علوفه به شکمبه کوچک و بدون عملکرد آنها اجازه می‌دهد تا به عنوان یک گاو مولد به محل سالم و عملکردی تجزیه و جذب مواد مغذی تبدیل شوند.

خصوصیات یک مکمل گاو شیری مناسب برای پرورش دهندگان گاو شیری صنعتی (بخش اول)

صرفاً نام مکمل گاو شیری در بسیاری از گاوداری‌ها و دامداری‌های ایران برای صاحبان گاوداری و دامداری کافیست تا نسبت به خرید آن اقدام کنند یا نسبت به مقایسه چند مکمل گاو شیری برای خوراک گاو شیری یا خوراک دام صرفاً با در نظر گرفتن قیمت آن تصمیم‌گیری نمایند.

جایگزین شیر گوساله

تحقیقات اخیر نشان داده‌اند که می‌توان پودرهای جایگزین شیر گوساله را بلافاصله پس از قطع آغوز استفاده کرد و جایگزین شیر گوساله مناسب‌ترین راه برای تغذیه گوساله‌ها قبل از شروع نشخوار و پیش از توسعه شکمبه می‌باشد.

مکمل گاو شیری، بایدها و نبایدها

مکمل گاو شیری، سئوالات بسیاری را در ذهن دامداران عزیز مطرح می‌کند که کدام ماده افزودنی خوراک گاو شیری را می‌توان به مکمل اضافه نمود؟ و یا کریر مکمل شما چیست؟ بهتر است از کنسانتره‌های ۵ یا ۱۰ درصد گاو شیری استفاده کنم یا از مکمل گاو شیری ؟ در این مقاله سعی داریم تا به برخی از این سئوالات پاسخ دهیم.

چند بار خوراک دادن در روز برای گاوهایتان خوب است؟

یکی از موضوعاتی که در هر گاوداری شیری مورد سوال است این است که چند بار خوراک گاو باید واقعا برای دام‌های شیری بریزیم. و نیز این سوال که آیا دفعات زیاد خوراک دهی مفیدتر است یا دفعات کمتر خوراک‌دهی؟ در این مقاله سعی شده تا به این موضوعات بپردازیم.

کلسیم در گاوهای شیری

 در این مقاله ما، نکات این وبینار را ذکرکرده ایم. این وبینار توسط دکتر اوتزل ارائه شد که بیش از ۳۰ سال است بر روی کلسیم کار می کند. بدیهی است که این وبینار شامل مواردی بوده است که نمی توان آن را در قالب این مقاله وارد نمود.

تاثیر علوفه بر روی عملکرد رشد و تخمیر شکمبه‌ای گوساله‌ها (به روش متاآنالیز)

تحقیقات متاآنالیز بهترین راه مقایسه کردن یک نتیجه در چندین تحقیق مختلف می‌باشد و هدف از این مطالعه بررسی تاثیر علوفه بر روی عملکرد رشد و تخمیر شکمبه‌ای گوساله‌ها (به روش متاآنالیز)  شیری می‌باشد.

تاثیر تغذیه آغوز در حجم‌های مختلف و دفعات شیردهی بر روی غلظت سرم ایمنوگلوبولین G و سلامت گوساله‌های شیری

هدف از انجام این آزمایش اولا مقایسه غلظت IgG سرم خون گوساله ها با توجه به حجم آغوز مصرفی و وزن بدن گوساله در طی ۲ ساعت اولیه پس از تولد و ثانیا مقایسه غلظت IgG سرم خون گوساله ها نسبت به پارامترهای افزایش وزن و تغذیه دام در دوره انتقال می باشد.

مدیریت و تغذیه گاوهای تازه‌زا

دوره انتقال حساسترین مرحله زندگی گاو شیری است و گوش زد کردن نکاتی در مورد ان همواره اهمیت دارد و خالی از لطف نیست. در این مقاله به برخی از جنبه های آن اشاره می‌کنیم هرچند که ممکن است برای برخی خوانندگان تکراری و کم اهمیت به نظر برسد. انجام کارهای صحیح برای گاوهای شیری تازه‌زا برای به رسیدن به گاوهایی با یک شروع خوب لازم است.

وبینار نشریه Hoard's Dairyman در خصوص کلسیم

گاوها و کلسیم عنوان آخرین وبینار برگزار شده در سایت هوردز دیری من (Hoard’s Dairyman)  است.

راهکارهایی برای افزایش بازدهی خوراک

بازدهی در صنعت گاو شیری بسیار حیاتی است. بازدهی خوراک عموماً با محاسبه میزان شیر تولید شده (تصحیح 3.5 درصد چربی) به ازای هر کیلوگرم ماده خشک مصرفی بدست می‌آید. این محاسبه نشان می‌دهد که چه میزان از خوراک مصرف شده به تولید شیر رسیده است. 

خلاصه وبینار به روز کردن داده‌های پرورش گوساله توسط دکتر رابرت جِیمز

در این وبینار داده‌ها و نکات به نسبت جدیدی در مورد پرورش گوساله داده ارائه شد که به نظر جای تامل دارد.

شاخص‌های رفتاری برای تشخیص کتوز در دوره انتقال

انتقال از اواخر آبستنی به اوایل شیردهی با وقوع بالای بیماری­‌های تولیدی مرتبط شده است، که اغلب با ناتوانی گاو برای غلبه بر بالانس منفی انرژی مرتبط است. در این مقاله برخی شاخص‌های رفتاری برای تشخیص کتوز در دوره انتقال مورد بررسی قرار می‌گیرد.

تنش اکسیداتیو در گاوهای شیری در دوره انتقال

گونه‌های اکسیژن واکنش‌پذیر (ROS) فراوان‌ترین رادیکال‌های آزاد (اکسیدانت) در سیستم بیولوژیکی هستند. این گونه‌ها از عوامل ایجادکننده تنش اکسیداتیو در گاوهای شیری در دوره انتقال می‌باشند.

حل مشکل کاهش تولید شیر در گله (بخش دوم)

در قسمت دوم این مقاله به دلایل افت تولید شیر، ناتوانی در افزایش تولید شیر و شیردهی‌های کوتاه و پیک‌های نامناسب و راه‌های افزایش تولید شیر خواهیم پرداخت.

حل مشکل کاهش تولید شیر در گله (بخش اول)

در این مقاله به دلایل کاهش تولید شیر در گله، ناتوانی در افزایش شیر تولیدی و شیردهی های کوتاه و پیک های نامناسب و حل مشکل کاهش تولید شیر در گله خواهیم پرداخت. ولی در آغاز باید بدانیم چه انتظاراتی از گاو هلشتاین داشته باشیم.

تغذیه پروتئین برای گاوهای دوره انتقال

به طور گسترده‌ای مشخص شده است که تغذیه پروتئین در طول دوره خشکی و تازه زا، عملکرد شیردهی و سلامت را تحت تاثیر قرار می‌دهد. کیفیت منابع پروتئین خام و قابلیت دسترسی کربوهیدرات های قابل تخمیر در جیره برای رشد میکروبی در شکمبه، نیازهای پروتئین جیره را تحت تاثیر قرار می دهند. عرضه پروتئین قابل متابولیسم فراهم شده از پروتئین غیر قابل تجزیه در شکمبه (RUP) و پروتئین میکروبی می تواند بوسیله مدل های جیره نویسی از قبیل CNCPS تخمین زده شود.

تشخیص و درمان متریت برای افزایش عملکرد

بیشتر گاوها پس از زایمان درجاتی از عفونت های رحمی را تجربه می‌کنند. چگونه باید با آن‌ها مواجه شد؟ تعریف صحیح بیماری‌های رحم مثل متریت و ایجاد پروتکل های درمانی موثر می تواند یک چالش برای گاوداری‌های شیری و تیم‌های مدیریتی‌شان باشد. چگونه می‌توان در جهت بهبود تشخیص و درمان متریت برای افزایش عملکرد گاوها عمل نمود؟

متوازن کردن جیره گاو شیری: دیگر فقط بحث انرژی و پروتئین خام نیست

متوازن کردن جیره گاو شیری همیشه از دغدغه های دامداران بوده است. غیر از انرژی و پروتئین موارد دیگری در جیره گاو شیری باید لحاظ شود مثل نوع چربی، الیاف غیر قابل هضم، قابلیت هضم اجزای مختلف، ترکیب اسید آمینه و غیره…

چند بار خوراک دادن به گاوها مناسب است؟

یکی از موضوعاتی که در هر گاوداری شیری مورد سوال است این است که چند بار خوراک گاو باید واقعا برای دام های شیری بریزیم. و نیز این سوال که آیا دفعات زیاد خوراک دهی مفیدتر است یا دفعات کمتر خوراک دهی؟ در این مقاله سعی شده تا به این موضوعات بپردازیم.
عضویت در خبرنامه
جهت عضویت در خبرنامه وب سایت شماره همراه خود را وارد نمایید